pittige India curry

oosters vegetarisch

dit is wel de allerlekkerste groentencurry die ik ken.

ingrediënten:

1 eetl komijnzaad

1/2 eetl zwart mosterdzaad

1/2 eetl venkelzaad

1/2 eetl korianderzaad

2 eetl arachideolie

200 gram rode ui  in blokjes

1 grote rode paprika 9 in blokjes

300 gram zoete aardappel ( een gewone aardappel kan ook) in blokjes.

1 eetl geelwortelkruid (kurkuma)

1 eetl garam masala

200 gr wortels in stukjes

200 gr sperziebonen in stukjes

200 gr courgetten zonder zaadlijst in stukjes

1 eetl kerrie blaadjes ( ik doe ze altijd in een thee-ei)

1 kaneelstokje

2 eetl rozijnen

1 groen pepertje met zaad fijn gehakt ( laat ik weg als kinderen mee eten)

100 ml water

200 ml kokosmelk

400 gr tomaten in blokjes (ev in blik)

1 blikje mais

1 thl zout

2 eetl limoensap

takjes munt en koriander fijngehakt

Pof in een pan het komijn-mosterd-venkel-en korianderzaad tot het gaat knisperen en maal het daarna in een vijzel tot poeder ( en geniet van die heerlijke geur)

Fruit in de arachideolie de uien, de paprika en de aardappelen. Voeg vervolgens het gemalen poeder, het geelwortelkruid en de garam masala toe en bak even mee.

Daarna de rest van de ingrediënten, breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten sudderen.

Breng op smaak met limoensap en serveer met de gehakte kruiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s