herriezone

Jasper van  Kuyk beschrijft in zijn column in de bijlage van de volkskrant hoe moeilijk het is om de stiltecoupé in de trein te herkennen. De beplakte ramen met de grote letter S en hetzelfde interieur van de coupé als in de rest van de trein. Hij bepleit een ruimte met gechapitoneerde wanden en pluche stoelen en gezellige schemerlampjes als herkenningspunt voor de werk, cq rustruimte.

Afgelopen vrijdag zaten we in zo’n stiltecoupé. Het eerste deel van de reis was heerlijk rustig, naast ons twee mensen die een sudokuboekje hadden, voor ons mensen met een boek, een eindje verderop een man die druk ( maar stilletjes) bezig was met een laptop en papieren notities. Maar hoe verder we kwamen op ons traject hoe drukker het werd.

En daar waren ze vier kauwgomkauwenden dames met ( dezelfde)  boodschappenkarretjes duidelijk op weg naar de huishoudbeurs.

Ze hadden het bijzonder druk, de gesprekken gingen over vanalles en nog wat en werden zeer luidruchtig gevoerd. En dan gebeurd het met je dat je je daar over gaat zitten ergeren want je zit in een STILTECOUPÉ !!!

Het ging me te ver om er iets over te zeggen want ik begrijp heus wel dat je je mond moeilijk kunt houden als je met vier vrouwen op stap bent dus in zette mijn koptelefoon op en hoorde verder alleen maar mijn muziek.

Maar door de muziek heen hoorde ik dat er iemand anders was die er wel iets over zei en ik zag de verbazing op de gezichten van de vier vrouwen. “Stiltecoupé”???

Tsssssss…..daar hadden ze nog nooit van gehoord en ze klepten er verder lustig op los. De persoon die hen eerder tot stilte had gemaand deed dit weer, maar nu was ze boos en ze had het over respect…. maar daar hadden die dames toch ook geen boodschap aan.

Enfin NS ik ben het met Jasper van Kuyk eens dat de aanduidingen voor een stiltecoupé duidelijker mogen worden aangegeven, maar ik ga er nooit meer zitten want je gaat je ergeren aan je medemens en dat is toch jammer niet dan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s