chutney

Courgette-tomaat-appel chutney

1 kilo courgette in blokjes

300 gram zoete tomaten in stukjes

1 dikke ui klein gesneden

1 kilo pruimen ( rode) in stukjes gesneden

2 zure appels kleingesneden

250 gram rozijnen

1 kaneelstokje

1 eetlepel witte mosterdzaadjes

1 eetlepel korianderzaadjes

5 kruidnageltjes

5 kardemompitten

1 eetlepel cayennepeper

1 dessertlepel zout

250 ml witte wijnazijn

250 ml water

250 gram bruine basterdsuiker en een half pakje geleisuiker.

de kleine kruiden doe je het best in een thee-ei of in een stukje kaasdoek anders vind je die door de hele chutney terug.

Doe alles behalve de geleisuiker in een grote pan en breng het aan de kook en laat het geheel anderhalf uur sudderen zonder deksel op de pan. Dan de geleisuiker erbij en dan nog drie minuten goed door koken.

Dan kun je het in uitgekookte glazen potjes met een draaideksel opslaan. De chutney is het lekkerst als hij eerst nog een week of drie staat. Na openen in de koelkast bewaren en binnen drie weken opmaken.

Lekker op brood, bij kaas, bij koud vlees, maar je kunt ook een lepeltje door de jus of een saladedressing roeren .

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s