butter paneer

Restaurant Style Paneer Butter Masala

Voor de paneer ( Indiase kaas) heb je minstens twee liter volle melk nodig.

je brengt de melk aan de kook en op het moment dat het daadwerkelijk begint te koken voeg je per liter drie eetlepels citroensap toe. Blijven roeren totdat het wit van de melk zich scheidt van de wei. Het wit giet je in een kaasdoek en dan wring je hem zo veel mogelijk uit. zet er iets zwaars op en laat afkoelen.

Voor de butter neem je een kilo tomaten die je klein gesneden aan de kook brengt, laat zo veel mogelijk vocht verdampen.

Zet intussen een kopje cashewnootjes in water in de week.

In een andere pan giet je ghee ( geklaarde boter) of een paar eetlepels slaolie. Verhit dat en leg er een blaadje laurier in totdat het begint te geuren, dan een paar teentjes fijngesneden knoflook en een stukje fijngesneden gember, voeg daar de tomaten aan toe en laat sudderen.

Als je ziet dat de olie zich begint af te scheiden voeg je de cashewnoten toe die je eerst tot een pasta gemalen hebt.

Strooi er twee eetlepels garam massala over heen en roer er tot slot wat room doorheen.

De paneer snij je in blokjes die je eventueel bakt, maar die je ook zo aan de butter kunt toevoegen.

Blaadje verse koreander erbij en lekker smullen met een chapatie of een gewone boterham!!

 

Advertenties

2 gedachten over “butter paneer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s