doe je dan helemaal niets meer?

“Hee, hallo! Dat riep de dame die ik al heel lang niet meer gezien had.

We kennen elkaar uit de creatieve textielwereld, alhoewel kennen een te groot woord is…

“Wat heb je de laatste tijd zoal gemaakt”, vroeg ze. “Nou, eh….” en verder kwam ik niet want ze begon met de opsomming van alles wat zij gedaan en gemaakt had. Het ging van weareble art naar geweven wandkleden en gevilte hoeden en sjaals. Ze had ook nog heel veel workshops gevolgd en zoveel mooie nieuwe technieken geleerd, ze kon niet wachten om alles in de praktijk te gaan brengen, ze borrelde over van de ideeën. En, oh, ja ze stond op kunstmarkten met haar werk en verdiende scheppen met geld..

“En jij”?

Nou, ik had de laatste tijd niet zoveel meer gedaan, ja, sokjes gebreid voor de kleinkinderen en ik maakte ook wel eens wat poppenkleertjes, maar echt creatief….nee, dat kwam er niet van nu ik zoveel oppaste op de kindjes.

Getver, nee daar begon zij dus echt niet aan, daar was haar tijd te kostbaar voor.

Ik heb niets meer gezegd maar dacht aan alle kostbare momenten met kleindochter van drie die mij mee laat kijken naar haar verwondering en die mij zo blij kan maken. En ik dacht aan haar kleine broertje van 10 maanden die altijd vrolijk is en die langzaamaan een interactie met me krijgt.

De textiel wacht wel op me.

 

Advertenties

4 gedachten over “doe je dan helemaal niets meer?”

  1. Hoi Ella, wat leuk dat je op mijn blog kwam, ik dacht namelijk dat jouw blog ‘weg’ was 😉 En nu blijk je er gewoon nog te zijn, ha ha! Leuk hoor, ik heb al even een rondje gedaan en genoten van je prachtige strandfoto’s! En, mag ik zo vrij zijn om je heeeeeelemaal gelijk te geven? Het genieten van je kleinkinderen is toch echt veel belangrijker dan… wat dan ook?!! Groetjes Lupineke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s