Quiches

Op verzoek:

De Quiche. ( springvorm 24 cm) 200 graden, 40/45minuten.

Voor één quiche heb je voor het deeg het volgende nodig:

200 gram bloem

100 gram harde boter/margarine

1 ei

ongeveer 1 dl koud water

1 theelepel zout.

Meng het gezeefde meel met het zout, snijd de boter er doorheen in kleine stukjes, doe het ei erbij en meng met beetjes het water er doorheen. (eventueel met een mixer en deeghaken) Je gaat door met kneden totdat je een soepele deegbal hebt, eventueel wat meer water, of wat meel toevoegen. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast weg.

Voor de vulling kun je allerlei soorten groenten nemen, het “geheim” van een lekkere quiche is dat je de groenten van te voren bakt, de smaken komen daardoor beter tot hun recht.

Een beetje afhankelijk van de gekozen groentesoort kies je de kruiden die je onder de vulling mengt.

De vulling zijn drie eieren, een scheut room of alpro quisine en ongeveer een dl melk. Goed gemengd.

Bij de gebakken uien/champignons deed ik twee eetlepels hausmacher mosterd, zout en peper.

Bij de prei/gedroogde tomatenquiche deed ik peper, zout en tijm.

Je kunt ook kiezen voor een quiche met shoarmakruiden, of cajunkruiden.

Als kaassoorten voor op je quiche kun je denken aan allerlei soorten geraspte kaas, oud, jong, mozzarella, alles een beetje afhankelijk van de combinaties die je maakt.

Succes ermee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s