snijbonen op z’n Turks

IMG_1864

Heerlijk met deze warme dagen een recept dat zowel warm als koud gegeten kan worden:

Zeytinyali fesulye ( sperziebonen in olie)

750 gram sperziebonen of snijbonen grof gesneden,

60 ml olijfolie

1 grote ui in fijngesneden

2 teentjes knoflook

1 blik tomatenstukjes

3 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel suiker

1 theelepel zout

4 eetlepels peterselie, steeltjes en blaadjes.

eventueel een eetlepel fijngesneden groene peper.

bak de ui in de hete olie en voeg de knoflook toe, even bakken en daarna de bonen toevoegen en even smoren.

Daarna, de tomaten,  ketchup, suiker en zout en de peterseliesteeltjes ( fijn gehakt) toevoegen.

het geheel beetgaar koken.

Op smaak afmaken met peterselie en ik heb er verse koreander doorgeroerd.

Heerlijk met feta en versgebakken Turks brood.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s