MOBA Arnhem 2013

 

Op de een na laatste dag van de mode biënnale van Arnhem zijn vriendin B en ik een kijkje gaan nemen.

De hele stad staat in het teken van deze modeweken, overal de zwart-witte vlaggen van het MOBA en in heel veel etalages zie je verwijzingen naar en of voorbeelden van de kunst die je kunt bewonderen op de diverse locaties.

P1040782

De hoofdtentoonstelling van de MOBA bevind zich in De Rozet een prachtig nieuw gebouw waar de Arnhemse kenniskluster  in gevestigd gaat worden.

Lidewij Edelkoort zegt zelf over Fetishism in Fashion: Als groot liefhebber van kleding en vooral textiel, heb ik besloten om de obsessie voor mode te analyseren en te ontleden door middel van een thematiek gewijd aan het verschijnsel fetisjisme. Een analyse van de behoefte om onszelf te ontdekken en uit te drukken, te bedekken en aan het oog te onttrekken tot de meest excentrieke extremen waartoe het verlangen naar schoonheid de mens kan aanzetten; op zoek naar de sterke connecties die bestaan tussen een kledingstuk en de drager, de passie die een paar schoenen kan veroorzaken of de emotionele ervaring die de tactiliteit van textiel ons kan brengen.”

Het fetisjistische uitgangspunt van de biënnale gaat verder dan alleen de seksuele lading die bepaalde kleding en accessoires willen uitstralen. Het gaat om de vaak emotionele en soms obsessieve band die we hebben met ons voorkomen. Op bewuste en onbewuste wijze communiceren we door middel van ons uiterlijk met elkaar. We hebben lievelingskledingstukken, favoriete kleuren en accessoires die we verzamelen. De mens kleedt zich aan en laat zich daarbij leiden door intuïtieve en schijnbaar irrationele processen.

Hieronder een foto-impressie:

P1040796 P1040793P1040799

de modepolitie was niet actief….

P1040816P1040807P1040805P1040841P1040827P1040837

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s