wachten

IMG_1527

In de wachtruimte van de afdeling bloedafname in het ziekenhuis was het al aardig druk op deze vroege ochtend. Ik nam plaats naast een leeg stoeltje en omdat er niets aan leesvoer lag om de tijd om te krijgen richtte ik mijn blik op de mede wachtenden.

Voornamelijk oudere mensen, een enkele wat jongere wachtende en een zwangere jonge vrouw. Iedereen hield het bord met de oproep voor de getrokken nummertjes strak in de gaten want je wilde je beurt niet voorbij laten gaan. De afdeling was precies op tijd gestart en het verloop was redelijk.

Naast me kwam een oudere dame zitten, ze hoorde mijn goedemorgen-groet wellicht niet want ze beantwoordde hem niet. Nee, ze begon meteen met knoteren. Ze moest ook nog voor een röntgenfoto om half negen en dat haalde ze nooit. En dan zijn het natuurlijk ook nog allemaal van die langzame oude mensen ( zelf was ze ook niet meer zo jong..) die overal veel tijd voor nodig hebben. En ze was al zo op tijd vertrokken thuis en nu schoot het maar niet op en ze zuchtte eens heel diep.
Mijn opmerking dat het allemaal wel snel verliep hoorde ze ook niet. Nee, ze vroeg welk nummertje ik had. Nummer zeventien antwoordde ik. Nou, zij had nummer 26 dus dat haalde ze echt niet!!

Het is even door mijn hoofd geschoten om aan te bieden dat we de nummertjes zouden ruilen, maar mevrouw had niet echt mijn sympathie opgewekt met haar geknoter. Tenslotte had ook ik mijn wekker op een vroeg tijdstip afgesteld en was ik redelijk op tijd aanwezig geweest.

Nu ik dit ( thuis) op zit te schrijven zit mevrouw nog steeds heel dichtbij, in mijn neus namelijk. Ik denk dat ze buiten dat ze last heeft van  chronisch knoteren ook last heeft van angst voor water.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s