paneer ( India kaas)

IMG_1524

Paneer kun je meteen eten, maar je kunt het ook bakken of grillen. In India maakt men het van buffelmelk, die weet ik helaas niet uit te halen hier.

Dus heb ik twee liter volle melk al roerende aan de kook gebracht en er toen 5 eetlepels citroensap aan toegevoegd. Je laat de melk dan zachtjes sudderen en je zult zien dat er een schifting op gang komt. Op het moment dat je ziet dat de melk zich scheidt in witte korrels en een geelachtig water kun je de witte korrels opvangen in een met kaasdoek ( of een theedoek) bekleed vergiet. Je neemt dan de vier punten van het doek bij elkaar en wringt zoveel mogelijk water uit de kaas.. Goed laten uitlekken en er op letten dat de kaas niet uitdroogt aan de buitenkant .

Als de kaas is afgekoeld kun je hem op de hierboven genoemde manieren gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s