zusje werd zestig

???????????????????????????????
Enige tijd geleden werd mijn zus zestig jaar. Al jaren liep ik rond met het idee om voor haar een woondeken te gaan maken van de truien die onze moeder gebreid en gedragen heeft. Iedere trui, ieder motief brengt de herinnering terug aan die moeder die altijd op hetzelfde plekje naast de haard zat met een hobbylamp binnen handbereik en altijd het onvermijdelijke breiwerk op schoot. Ze breide de moeilijkste motieven en keek daarnaast met een half oog ook nog naar de televisie.
Toen moeder overleed hebben we de mooiste truien bewaard. Uit iedere trui kon ik twee blokken van 25 bij 25 cm knippen die ik vervolgens afgewerkt heb met de overlockmachine. En nu omdat zusje jarig was heb ik er een woondeken van gemaakt.
Zusje was er zo blij mee dat ze in eerste instantie het cadeau niet durfde uit te pakken toen ze zag wat er in de doos zat.
??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Later vertelde ze dat ze er erg blij mee was en dat de warmte van de deken moeder weer een beetje dichterbij bracht.
Advertenties

3 gedachten over “zusje werd zestig”

  1. Heee, wat fijn dat jij mij, en ik nu ook jou weer gevonden heb! Na alle strubbelingen bij Weblog is het even zoeken en hervinden…! Ik ga eens rustig terugkijken naar de logjes die ik gemist heb! Deze sprong er bovenuit, wat een ontroerende log! Ongelofelijk mooi wat je voor je zus gemaakt hebt, daar zullen heel wat traantjes bij gevloeid zijn… Fijn weekend, lieve groet Lupineke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s