pittige curry met zoete groenten

Vegetarische kurma

nieuwe favoriet in mijn fushionkitchen!!

Pittige curry met zoete groenten: ( Indiaase keuken)

1 eetl komijnzaad

1/2 eetl zwart mosterdzaad ( had ik niet dus ik gebruikte wit)

1/2 eetl venkelzaad

1/2 eetl korianderzaad

2 eetl arachideolie

200 gr rode ui in blokjes

300 gr zoete aardappel in blokjes ( ik nam gewone aardappel)

1 eetl geelwortelpoeder ( koenjit)

1 eetlepel garam masala

1 rode paprika in blokjes

200 gram wortel in blokjes

200 gram courgette in blokjes

1 eetl kerryblaadjes

200 gram sperzieboontjes in kleine stukjes

1 kaneelstokje

2 eetl rozijnen

1 groen pepertje met zaad fijngehakt

100 ml water

200 ml kokosmelk

400 gram tomatenblokjes ( blik)

1 blikje mais

1 theelepel zout.

2 eetl limoensap

takje munt en koriander fijngehakt

Pof in een pan de zaadjes tot ze knisperen, daarna fijnwrijven tot poeder in de oelek ( vijzel), fruit in de olie de paprika en de aardappel. Voeg vervolgens het gemalen poeder, het geelwortelkruid en de garam masala toe. voeg dan de rest van de ingredienten toe en laat dit geheel op laag vuur sudderen en in 20 minuten gaar worden.

Op smaak brengen met het limoensap en de fijngesneden verse kruiden.

recept komt uit het boek Oosters vegetarisch.

Advertenties

One thought on “pittige curry met zoete groenten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s