Alecci & Di Paola

Op de derde dag in Rome scheen eindelijk de zon en dat maakte het verblijf in die mooie stad een stuk aangenamer. We namen de bus en stapten min of meer op goed geluk uit. De bedoeling was om de oude stad te gaan bezichtigen. En warempel daar was tussen de straatjes door de vorm van het colesseum te zien, we zaten goed.

In het straatje ernaar toe kwamen we langs leuke kleine winkeltjes en in een van de etalages zagen we bijzondere sieraden. We stapten binnen in een wondere wereld.

Het was de wereld van Alecci & Di Paola ( hun site is alleen in het Italiaans), twee kunstenaars die plastiek recycelden tot sieraden, meubels en andere objecten. Di Paola was zelf aanwezig, hij bleek een innemende ietwat verlegen man die in het weinige Engels dat hij kende uitlegde hoe ze te werk gingen. Vriendin vroeg of Alecci zijn vrouw was, waarna hij wees naar een man op een foto, maar wijzer werden we niet wat hun relatie betrof. Niet dat dat van belang was want de samenwerking op artistiek gebied was fenomenaal.

Grote dozen vol lege plastic flessen in allerlei kleuren werden verknipt en met een vlam omgetoverd tot de reeds eerder genoemde voorwerpen. We kregen folders mee, mochten fotograferen en werden door zijn stralende glimlach begeleid naar buiten waar we enigzins op een wolkje en met een mooie versiering op mijn bandeau verder gingen op onze tocht door Rome.

de foto's zijn allemaal gemaakt door vriendin L.

 

Advertenties

3 gedachten over “Alecci & Di Paola”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s