verloofd

Vriendin L verzuchtte enkele malen dat ze wel een jaar in Rome zou willen wonen. Een jaar om alles te zien, te beleven, een jaar om een beetje Romeins te worden. De sfeer van de stad in de kleine straatjes is  heel uitnodigend en de facades van de huizen hebben veel geheime doorkijkjes die voor een toerist een raadseltje blijven. Dus een tijdje een insider zijn is zo’n gek idee nog niet.

In een van die straatjes zagen we in een klein winkeltje prachtige schilderijen. We werden er niet wijs uit of het om mosaïc of om schilderkunst ging. Opeens ging de deur open en een vriendelijke kleine meneer met een snor, een brilletje en een flinke haardos nodigde ons uit om binnen te komen kijken. Het was Gorgio Pugliese de kunstenaar en hij legde aan ons uit dat de schilderingen op zijde gemaakt waren. Hij had een speciale techniek ontwikkeld waarmee hij marmer en mosaïc effecten wist te maken. We vonden het prachtig wat hij aan ons liet zien.

De meneer vroeg ons waar we vandaan kwamen en wat we van Rome vonden. Oh, wat wij van Rome vonden??? Tja, op zo’n lyrische reactie had hij duidelijk niet gerekend zo bleek toen hij vertelde dat hij met zijn kunst liever in Istanbul was dan in het “bekrompen” kunstenaarsmillieu van Rome.

Vriendin L vertelde hem dat ze best wel een jaar in Rome zou willen blijven en ze zei:”wil je niet met me trouwen, dan kan ik meteen ook nog eens mee naar Istanbul”. De wenkbrauwen van de meneer met de snor en de bril gingen maar heel even omhoog, zijn glimlach was hartverwarmend en zijn antwoord was: “I’m just thinking about it”….. en hij monsterde zijn “aanstaande” met een goedkeurende blik.

Nadat hij nog het een en ander verteld had over Rome besloten we toch maar om afscheid van hem te nemen, ten slotte heeft vriendin al heel lang een echtgenoot en bigamie mag nu eenmaal nog steeds niet.

Op het moment dat we de deur uit wilden gaan riep Gorgio dat we even moesten wachten. Hij hield een koperen ringetje in zijn handen: “lets be engaged for the time beiing” zei hij terwijl hij de ring aan haar vinger schoof.

 

We vonden hem later op facebook maar hebben niets meer van hem gehoord….heeft hij zich toch bedacht??

 

Advertenties

6 gedachten over “verloofd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s