google-art

Google heeft weer een leuk nieuw foefje! Met Google Art Project kun je de beste werken uit de mooiste musea ter wereld gewoon vanuit huis bekijken.

Zwerven door de gangen van het New Yorkse MoMa Of Versaille het paleis van de zonnekoning verkennen zonder drommen toeristen om je heen. Dat kan met de kersverse website van Google. Zeventien van de belangrijkste musea ter wereld zijn nu door middel van de Google Street View virtueel bewandelbaar.

INZOOMEN

Ook biedt Google je de kans eindelijk eens ongestraft met je neus bovenop een Van Gogh te zitten. Ruim duizend kunstwerken werden op hoge resolutie gefotografeerd zodat je eindeloos kunt inzoomen. En bij elk museumstuk kun je achtergrondinformatie lezen.

Naast het Van Gogh- en Rijksmuseum in Nederland zijn onder andere Tate Britain in Londen, de Hermitage in Sint Petersburg en het Metropolitan In New York op deze manier te bezichtigen.

Het is natuurlijk het allerleukst om zelf rond te lopen in zo’n museum, maar Sint Petersburg, New York, zelfs London kan een beetje te ver weg van huis zijn.

De nieuwe site van Google is echt fantastisch, je loopt alleen het risico dat je veel te laat naar bed gaat als je eenmaal begint rond te struinen op de site

Advertenties

3 gedachten over “google-art”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s