wat doen we met zijn kleren?

9789025960186

Vandaag gezien bij omroep Max:

” wat doen we met zijn kleren”?

Herinneringen en ervaringen bij het maken van een troostkleed

Als iemand is overleden, komt vroeg of laat het moment dat zijn of haar kleding moet worden opgeruimd. Sommige nabestaanden zijn daar snel mee, anderen kunnen het maar niet over hun hart verkrijgen om een antwoord te geven op de onvermijdelijke vraag: Wat doen we met zijn of haar kleding? Weggooien? Weggeven? Bewaren?

In dit boek beschrijft Mieke Bijer haar ervaringen toen ze zelf de kleding van haar overleden man moest opruimen. Ze maakte een droom van mijn dochter waar: samen met haar dochters knipte ze alle kleding in stukjes. Ze naaiden daarvan voor haar drie kinderen en voor zichzelf een aantal dierbare troostkleden.

Naast haar persoonlijke verhaal tref je in dit boek ook een uitgebreide handleiding aan om zelf aan de slag te gaan.Hierinnerkleed_van_mieke

Door de reactie van Saskia moest ik ineens denken aan de truien van mijn moeder waar ik ook een lappendeken van gemaakt heb…Img_5846_1

Advertenties

4 gedachten over “wat doen we met zijn kleren?”

  1. Ik zag de uitzending van Mieke Beijer-Tollenaar. Mooi om een troostdeken te maken. En ik zie dat jij al eerder op het idee kwam om een soortgelijke deken te maken, maar dan van de truien van je moeder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s