voor de kok

Receptenboek1_4

soms ga je op visite om ook nog eens lekker te eten en is de heer des huizes de keukenprins en dan neem je een cadeau mee voor die gastheer ipv voor de gastvrouw…

en nu maar hopen dat er nog veel meer lekkere recepten in dat boek komen te staan die we mogen gaan proeven.

onderstaand recept staat er al in:

Sambal goreng tempeh  ( grote hoeveelheid maar je kunt het invriezen)

3 grote uien ( fijngesneden)

4 pakken tempeh ( klein gesneden)

1/2 blok asam (250 gra)

1 stengel sereh ( geplet)

3-4 cm laos ( fijn gemalen)

4-5 teentjes knoflook ( geperst)

6 rode pepers ( fijngesneden)

2 mokken ketjap manis

2 schijven gula djawa ( fijn gewreven)

Zout naar smaak

2 eetlepels sambal

2 salamblaadjes

Snijd de tempeh in reepjes van ongeveer

2 cm dik. Bak de tempeh in wat olie goudbruin en laat het uitlekken in een vergiet. Fruit in wat olie de uien, de knoflook de trassi en de gula djawa bij. Doe er wat sambal, de laos, zout en de sereh bij. Zet het vuur laag en voeg de uitgelekte tempeh en de salam toe. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de ketjap toe. Laat dit gerecht even sudderen .

Advertenties

One thought on “voor de kok”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s