toert van Els

toert van Els,

Ingrediënten voldoende voor twee tot drie taarten

500- 700 gram zelfrijzend bakmeel

400 gram suiker

half kopje koffiemelk

pond zachte goede boter

2 eieren

2 vanille suiker

beetje abrikozenjam

fruitpulp voor vulling

 

 

500 gr.zelfr.bakmeel in een rondje op het aanrecht leggen, andere ingredioënten hierin leggen, vanaf de rand alles door elkaar kneden tot heel soepel deeg.

Deeg een half uur laten rusten.

 

springvorm invetten en bestuiven met bloem, klein deel van het deeg uitrollen en de bodem van de vorm ermee bekleden, deeg bestrijken met abrikozenjam, daarna een laag vruchtpulp, maar randen van het deeg vrijlaten.

een ander deel van het deeg mengen met bloem zodat het wat steviger aanvoelt, uitollen en in repen snijden. over pulp de repen draperen,als laatste een reep langs de rand van de vorm.

deeg bestrijken met mengsel van koffiemelk en sterke koffie, bestrooien met suiker en ca drie kwartier in oven van 175 graden.

na het bakken langs de rand lossnijden even laten koelen en dan verder uit de vorm halen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s